Geslaagde Mensenbieb op school in Gelderland

Laaiend enthousiast waren de leerlingen nadat ze deelnamen aan de Mensenbieb op hun middelbare school, Het Rhedens Dieren in Gelderland. Ruim vijftig vmbo-leerlingen mochten een-op-een in gesprek gaan met tien van onze ‘levende boeken’ die op hun school aanwezig waren.

In het begin waren sommigen wat schuchter: in gesprek gaan met een ex-verslaafde of een transgender, dat doe je niet elke dag. Unaniem waren de jongeren na afloop enthousiast. ‘Superleuk en superleerzaam’, ‘een echte eye-opener’ en ‘heftig wat hij heeft moeten meemaken’ waren een paar reacties. De studenten spraken onder anderen met een blinde man, een ex-gedetineerde, vluchtelingen, een man en een vrouw met Asperger en iemand in een rolstoel. Velen zeiden dat ze er veel van geleerd hebben. Een meisje gaf als commentaar: ‘Ik zou dit de hele dag wel willen doen’.

Ook de docenten van Het Rhedens hadden veel waardering voor de wijze waarop we onze bijdrage leverden aan deze geslaagde burgerparticipatiedag. Op vrijdag 8 juni 2018 komen we terug op Het Rhedens Dieren.

Lees ook het verslag op de website van de school.