Eerste halte van tournee “Kijken met andermans ogen? Leen een levend boek!”

Buiten was het 25 graden, binnen aangenaam koel en vol geanimeerde gesprekken. Op vrijdag 20 april streek de Mensenbieb neer in de bibliotheek van Barneveld. Barneveld was de eerste halte van de tournee “Kijken met andermans ogen? Leen een levend boek!” Wethouder Hans van Daalen sprak bij de opening van “een prachtig initiatief!” Hier wordt niet “het spel van welles en van nietes” gespeeld, naar een uitdrukking van Rikkert ZuiderveldGoed om te luisteren naar de verhalen van anderen. Zo haal je mensen uit hun hokjes en draagt het bij aan respect en begrip.”

foto’s: Sandra Paulus © de Mensenbieb

Reacties van lezers

Ook de andere lezers reageerden opgetogen: “Heerlijk om van mens tot mens te spreken, diepgaand soms, over onderwerpen die niet zo direct ter sprake komen”, “Een korte blik in iemands levensboek. Interessant, boeiend en leerzaam”, “Wat ik meemaakte liep van verbazing naar warme aandacht”, “Heel bijzonder om van zijn moeiten in het leven te horen”, “Het was een eyeopener” en “Veel respect voor de moed en de openheid!” Een geslaagde middag die inspireert om de tournee te vervolgen.

De volgende haltes zijn: Appingedam (26 mei), Tiel en Drachten (23 en 30 juni), Amstelveen en Voorburg (8 en 29 september), Sittard (eind oktober), Veghel (3 november), Amersfoort en Deventer (januari en februari 2019). Meer data zullen verschijnen in de agenda van deze website.

opening door wethouder Hans van DaalenSerena zag dat het goed was