Zondag 5 mei is het dan zover, de tweede editie van de Mensenbieb op Bevrijdingspop Haarlem. Een evenement met 130.000 bezoekers en daarmee het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. En wij mogen er weer bij zijn!

Onderzoek Universiteit Utrecht

In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei hield de Universiteit van Utrecht vorig jaar een landelijk onderzoek naar verschillende activiteiten op en rond bevrijdingsfestivals. Ook de Mensenbieb werd in het onderzoek meegenomen.

Onderzocht werd welke mensen bereikt worden en wat het resultaat daarvan is. Onderzoekers namen op vier festivals in Nederland interviews af met ruim duizend deelnemers aan zeven verschillende inhoudelijke activiteiten. De Mensenbieb kwam als beste uit het onderzoek. Zowel op de inhoud als op het bereik scoort de Mensenbieb bovengemiddeld, met een rapportcijfer van een 8,9 (waarvan 1 het laagste rapportcijfer is en 10 het hoogste).

Citaat uit het onderzoek: “We zagen dat de Mensenbieb (zeer) goed scoorde. Bij de antwoorden op de open vraag geven mensen aan het warme, interessante, open, gezellige, eerlijke en indrukwekkende gesprekken te vinden.”

Bevrijdingspop Haarlem 2018

Dit resultaat is voor ons een bevestiging van hoe bijzonder deze Mensenbieb was. Ruim tweehonderd gesprekken en ontmoetingen hebben plaatsgevonden. Van jong tot oud. Er vonden één op één uitleningen plaats, maar ook uitleningen met hele gezinnen en vriendengroepen.
En de resultaten mogen er zijn!

Wij zijn trots dat we ook in 2019 weer bij kunnen dragen aan de bewustwording en de betekenis van vrijheid. Hoe belangrijk het is om dit met elkaar te koesteren en in stand te houden.

Voor een flashback naar vorig jaar kun je nog de fotoreportage op onze website bekijken https://mensenbieb.nl/2018/verjaardag-in-stijl/.

Tot zondag 5 mei 2019 tussen 13:30 uur en 17:15 uur op Bevrijdingspop Haarlem!