In 2004 kwam Lonneke naar Leiden om te studeren. Het grote gezin verruilt ze voor het studentenleven en ze verpant voorgoed haar Brabantse hart aan deze levendige, Hollandse stad.

In Leiden krijgt ze steeds meer last van haar psychiatrische stoornissen. Na te moeten stoppen met haar studie geneeskunde, ergotherapie en betaalde banen, is Lonneke echter niet gestopt met zichzelf te ontwikkelen. Ze studeert officemanagement en werkt als vrijwilliger op de receptie en administratie van Stichting Lumen Holland Rijnland. Ze is ervaringsdeskundig spreker en belangenbehartiger. Bij Stichting Lumen werd ze voor het eerst gevraagd een blog te schrijven. Ze is nu ruim drie jaar openbaar blogger.

Op haar website Lonneke’s Levensdans schrijft ze openhartig en gepassioneerd over haar worsteling met haar persoonlijkheidsstoornis, bipolaire aandoening en gedachten aan de dood. En ze schrijft over alle andere delen van haar leven. Lonneke is sinds kort ‘levend boek’ in de Mensenbieb. In bibliotheken, op scholen en festivals kun je Lonneke ‘lenen’ voor een gesprek.

Dit voorjaar publiceerde Lonneke haar blogs in boekvorm onder de titel ‘Dansen‘. In 61 fragmenten vertelt ze hoe ze om leert gaan met “de storm in haar hoofd”. Op enig moment besloot ze te gaan vechten tegen haar suïcidaliteit. Met overgave en passie en overgave koos ze vóór het Leven. Dit geeft haar boek een lichte toon. Met haar schrijven wil Lonneke invoelbaar maken hoe het is om te leven met psychische problemen. Ook maakt ze het onderwerp suïcide bespreekbaar. Het boek is te koop via de lokale boekwinkel en via haar website, waar de de blogs ook te lezen zijn.

Inmiddels verschijnen haar blogs ook als vlogs op haar YouTube-kanaal.