Op het Hembrugterrein in Zaandam vindt op zondag 23 juni het Feest van de Mensheid plaats. Het is een kleinschalig gratis festival met muziek, hapjes, workshops, een fototentoonstelling en gesprekken, ter ere van 50 jaar Zaanstad. Nabij het Museum of Humanity treden twee bands op, binnen is een foto-expositie met portretten en verhalen van mensen met heel verschillende achtergronden en in en bij het museum zijn er gesprekken in de Mensenbieb.

Muziek en workshops

Het programma begint met de multiculturele band New Moon Orchestra en de middag wordt afgesloten met een optreden van een Zaanse band.

Vanaf 13.45 uur zijn er diverse workshops van FluXus. Je kunt drummen, bamboehutten bouwen, Arabisch koken of iets anders creatiefs doen. De bezoekers oefenen samen een circusact die ze die middag opvoeren.

De Mensenbieb

Tussen 14 en 16 uur begint er ieder half uur een gesprek met een Zaankanter met een bijzonder verhaal. De Mensenbieb laat in samenwerking met De Zaanse Verhalen inspirerende mensen aan het woord die je meenemen in hun wereld.

Ze laten de harde en de zachte kanten van hun leven zien en tonen hoe ze met veerkracht overeind blijven. Maak kennis met werelden die je nog niet kent. HIER vind je een overzicht van de deelnemende levende boeken.

Reserveer hier een gesprek door op de onderstaande button te klikken.Per gesprek van 20 minuten kunnen drie mensen aanschuiven. Schrijf je snel in, er is beperkt plaats.

Eten en drinken verbindt

Op het feest zijn veel nieuwkomers via COA Zaanstad, New Bees en taalcafé De Sluis. Zij maken hapjes uit diverse windstreken voor de bezoekers. Een makkelijke en leuke manier om kennis te maken en in gesprek te gaan. Bij Bind op het Hembrug is de ontmoetingsplaats voor een drankje en om elkaar te leren kennen.

Download de poster