Datum: 23 juni 2024
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie: Hembrugterrein tussen Museum of Humanity (Ketelhuis 10 Zaandam), en Bij Bind (Middenweg 107)

Het gratis festival Feest van de Mensheid vindt plaats op het Hembrugterrein in Zaandam. Het Museum of Humanity organiseert dit samen met veel Zaanse partners naar aanleiding van 50 jaar Zaanstad. Met portretten, verhalen en verbindingen toont het museum dat ieder mens gezien mag worden. De expositie ‘Ik zie jou’, ondermeer te zien bij het station in Zaandam, loopt tot eind juni.

Muziek en workshops
Om 13 uur is een optreden van de multiculturele band New Moon Orchestra en de middag wordt om 16.00 afgesloten met een optreden van een Zaanse band. Vanaf 13.45 uur zijn er diverse workshops van FluXus. Je kunt drummen, bamboehutten bouwen, Arabisch koken of iets anders creatiefs doen. De bezoekers oefenen samen een circusact die ze die middag opvoeren.

De Mensenbieb
Tussen 14 en 16 uur start ieder half uur een gesprek met een Zaankanter met een bijzonder verhaal. De Mensenbieb en de Zaanse Verhalen laten inspirerende mensen aan het woord die je meenemen in hun wereld. Ze willen het begrip tussen mensen vergroten en vooroordelen verminderen. Maak kennis met een wereld die je nog niet goed kent. Per gesprek van 20 minuten kunnen drie mensen aanschuiven. HIER vind je een overzicht van de deelnemende levende boeken. HIER kun je een gesprek reserveren. Schrijf je snel in, er is beperkt plaats.

Eten en drinken verbindt
Op het feest zijn veel nieuwkomers via COA, New Bees en taalcafé De Sluis. Zij maken hapjes uit diverse windstreken voor de bezoekers. Een makkelijke en leuke manier om kennis te maken en in gesprek te gaan. Bij Bind is de ontmoetingsplaats voor een drankje en om elkaar te leren kennen.

Om 16 uur treedt er opnieuw een Zaanse band op.