Datum: 2 juni 2018
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Leen een levend boek
Bibliotheek Oss houdt Mensenbieb ‘in gesprek met een levend boek’

De Bibliotheek Oss houdt zaterdag 2 juni een Mensenbieb. Hierbij mogen bezoekers één op één in gesprek met een ‘levend boek’ met een bijzonder verhaal. Doel is het wegnemen van vooroordelen.
De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je misschien niet zo snel zou spreken. Zo doen in Oss bijvoorbeeld een transgender, een jehova, een autist en een laaggeletterde mee. Het zijn mensen die afwijken van de ‘norm’ en daardoor de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan.

Opening
De Mensenbieb wordt om 12.45 uur geopend door wethouder Annemieke van de Ven van de gemeente Oss en Walter van Geffen. Walter heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en is een van deelnemers aan de Mensenbieb.

Reserveer jouw een-op-een-gesprek
Alle gesprekken zijn tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis. Alle levende boeken en tijden zijn hieronder te vinden. Reserveer jouw moment door te bellen naar 0412-842016 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur) of mail je verzoek aan: .

Mede mogelijk gemaakt door:
De Mensenbieb is een initiatief van Theater van de Stad, Ons Welzijn, Stichting Maatschappelijk Ondernemen Noord-Brabant, de Mensenbieb en Bibliotheek Oss.