Datum: 23 juni 2018
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: bibliotheek Rivierenland, Rechtbankstraat 3, 4001 JR Tiel

Op 23 juni kun je een bijzondere ervaring opdoen in Bibliotheek Tiel. Tijdens het bezoek van de Mensenbieb kun je in gesprek gaan met ‘levende boeken’. De Mensenbieb leent mensen uit die niet ‘doorsnee’ zijn. Denk aan een transgender, veganist, imam of vluchteling.

Je leert verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. De ontmoetingen van ongeveer 20 minuten, kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt.

Welke levende boeken kun je lenen?

Onder andere over de volgende onderwerpen kun je met iemand in gesprek gaan:

Aardbevingsschade, Alcoholisme, Andere huidskleur, Baha’i-geloof, Blind zijn, Dakloosheid, Homoseksualiteit & ouderschap, Laaggeletterdheid, Mantelzorg, Parkinson, Rouw, Suïcide, Transgender zijn, Vluchteling-achtergrond en Vrijmetselarij

Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Bij binnenkomst geef je aan welke “levende” boeken je graag wilt lenen.

Wethouders verrichten opening

Om half 2 wordt deze ‘bibliotheek van mensen’ feestelijk geopend door de wethouders Ben Brink (cultuur) en Marcel Melissen (jeugd). Zij zullen de eerste boeken lenen.

Deze editie van de Mensenbieb is mogelijk dankzij een samenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland en de Leescoalitie in het kader van de campagne Lees met andermans ogen.