Datum: 13 maart 2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: bibliotheek Bunschoten-Spakenburg, Oude Schans 27, 3752 AG Bunschoten-Spakenburg

Korte theatervoorstelling van Eduscenes met aansluitend een Mensenbieb met diverse onderwerpen

In samenwerking met de stichting AndersOm, Eduscenes en de Mensenbieb organiseer bibliotheek Eemland een avond over ‘anders zijn’ in de huidige tijden. Na een korte interactieve toneelvoorstelling van Eduscenes is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een aantal levende boeken.

Interactief theater ‘Uit de kast’ door Eduscenes
Eduscenes bestaat uit een groep van enthousiaste improvisatie-acteurs die op een aanschouwelijke manier interactief theater maken over maatschappelijke issues. Tijdens de scènes kunnen de kijkers deze stopzetten en reageren op wat men ziet. Nadat hierover voldoende is gesproken, gaat de scène weer verder, waarbij desgewenst de acteurs de feedback van de kijkers meenemen in het vervolg van de scène.

Tijdens deze avond is het thema ‘Uit de kast’. De theatervoorstelling gaat over 2 vrienden die elkaar na een lange tijd weer zien. Een van beiden vertelt tijdens de ontmoeting over zijn worsteling en de gevolgen van het openbaar maken van zijn seksuele geaardheid.

In samenwerking met AndersOm
AndersOm is ontstaan uit een verlangen een veilige omgeving te creëren voor LHBTI’ers en om mensen te bereiken die dit onderwerp aan het hart gaat, zodat anders geaarde mensen goed kunnen omgaan met hun vragen en problemen. Daarnaast wil de stichting mensen uitdagen om andersom te denken: niet vanuit een mening of oordeel, maar vanuit liefde en acceptatie. 

Aanmelden