Datum: 16 juni 2022
Tijd: 19:20 - 21:00
Locatie: Cultuurcentrum Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn

Op donderdag 16 juni vindt het stadsevent ‘Stem van de Stad – Discriminatie: wat is jouw verhaal?’ plaats in Cultuurcentrum Parkvilla. Tijdens dit event gaan Alphenaren met elkaar in gesprek over ervaren discriminatie, de impact van deze ervaring op het vertrouwen in elkaar en in de samenleving en over hoe zij zelf actief kunnen bijdragen aan een veilige en inclusieve stad.

In Alphen aan den Rijn mag iedereen zijn wie hij/zij/hen wil zijn. Toch komt discriminatie nog altijd voor. In 2021 registreerden de Politie en Stichting iDb, de antidiscriminatievoorziening van Alphen aan den Rijn 83 incidenten en voorvallen van ervaren en gesignaleerde discriminatie. Discriminatie op grond van herkomst/ras en chronische ziekte waren de meeste voorkomende discriminatiegronden die werden geregistreerd in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit onderstreept de noodzaak om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse situaties en de eigen rol en verantwoordelijkheid daarin, over wat je kunt doen en wat werkt.

Stadsevent ‘Wat is jouw verhaal?’

Discriminatie gaat iedereen aan. Daarom zijn alle Alphenaren van harte uitgenodigd deel te nemen aan het stadsevent ‘Wat is jouw verhaal?’ in Cultuurcentrum Parkvilla op donderdag 16 juni a.s. van 18.30 uur (inloop) tot 22.00 uur, met host Mike Mourits van Studio Alphen. Tijdens het event:

  • Leen je een levend boek uit de Mensenbieb en spreek je iemand die je normaal niet zo snel zou spreken!
  • Kom je meer te weten over je eigen vooroordelen tijdens de workshop ‘Inclusief Communiceren’ en leer hoe je een gesprek voert dat begrip en verbinding oplevert, ondanks dat iemand een hele andere mening heeft.
  • Gaan stadsgenoten met elkaar in gesprek over discriminatie. Wat kun je zelf actief bijdragen aan een veilig en inclusief Alphen aan den Rijn?
  • Kun je je uitleven tijdens de creatieve workshop ‘Wat is jouw verhaal?’ en ontwerp je eigen ansichtkaart.

Aanmelden kan via:

“Constructieve geluiden uit de stad: Alphenaren spreken zich uit over ervaren discriminatie”

Publiekscampagne anti-discriminatie

Het Stadsevent maakt onderdeel uit van de antidiscriminatiecampagne ‘Wat is jouw verhaal?’ die begin 2022 door Stichting iDb in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn is gelanceerd.

Cultuurcentrum Parkvilla, Alphen aan den Rijn

Parkvilla

Parkvilla is een levendige, culturele ontmoetingsplek met als visie dat kunst en cultuur bijdraagt aan een waardevolle samenleving. Je kunt verschillende creatieve en culturele activiteiten en lessen volgen in het historische gebouw van Parkvilla. Kijk een boeiende film in de mooie bioscoop, volg een van de 80 verschillende creatieve cursussen en in het theater kun je concerten bijwonen en cabaret- en toneelvoorstellingen bekijken. De afdeling educatie zet mensen en expertise in voor meer cultuureducatie in het onderwijs en de wijken en kernen van Alphen aan den Rijn.