Leen een levend boek
Nieuwsgierig zijn we allemaal, dat zit in onze natuur. Daarom organiseert de Bibliotheek Uden zaterdag 20 oktober een Mensenbieb. Hoe voelt het om in een dwarslesie te hebben, een tienermoeder te zijn of verslaafd? Het zijn vragen die we wel hebben, maar niet stellen. Terwijl het stellen van die vragen en het aangaan van het gesprek, vaak veel vooroordelen wegneemt.
‘Levende boeken’ spreken
Bezoekers gaan gratis één-op-één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Uit onze catalogus kies je een levend boek. Ga in gesprek, leer nieuwe werelden kennen, verruim je blik en neem die vooroordelen weg. De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Bijvoorbeeld een transgender, een jehova, een autist of een laaggeletterde. Het zijn mensen die afwijken van de ‘norm’ en daardoor de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan.
Opening
Burgemeester Henk Helgers opent om 13.00 de Mensenbieb.
Reserveer jouw een-op-een-gesprek
Alle gesprekken zijn tussen 13.20 en 15.55 uur. Deelname is gratis. Alle levende boeken en tijden zijn hieronder te vinden. Reserveer jouw moment door te bellen naar 0413 – 263101 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur) of mail je verzoek aan:
Mede mogelijk gemaakt door:
De Mensenbieb is een initiatief van Bibliotheek Uden, Ons Welzijn en de Mensenbieb.
Mensenbieb
De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. De Mensenbieb is een organisatie zonder winstoogmerk, met als doel een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. Zoals je in een gewone bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens.
Meer lezen?
Mensenbieb – (leen een) schijtluis, autist, bajesklant (of een) smartlap (22 mei 2018)
Mensenbieb: … een van de belangrijkste politieke vragen is waar we schuld localiseren (23 mei 2018)