De crowdfunding voor het Levende Boeken Festival is geslaagd!
[et_social_follow icon_style="darken" icon_shape="rounded" icons_location="left" col_number="4" outer_color="dark" network_names="true"]
[et_social_follow icon_style="simple" icon_shape="rounded" icons_location="left" col_number="auto" counts="true" counts_num="50" outer_color="dark"]
Hartelijk dank voor je steun voor dit project!
Het 10-jarig jubileum van de Mensenbieb zal op 29 & 30 april 2016 gevierd worden met het Levende Boeken Festival in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam. Twee dagen lang zullen door de gehele bibliotheek vele levende boeken beschikbaar zijn voor een bijzondere ontmoeting en een goed gesprek.
Om het festival te kunnen realiseren hebben we je hulp gevraagd en gekregen. Via het crowdfundingsplatform geloofinjeproject.nl ontvingen we 101% van de geraamde kosten. Hartelijk dank! Hetgeld besteden we aan: reiskosten, telefoonkosten, t-shirts, biebpassen, flyers, huur apparatuur, huur vergaderruimte, consumpties, attenties en de vele kosten die onverwacht opduiken, en na afloop een dinertje voor alle medewerkers, die zich allen onbetaald hebben ingezet.
Wat overblijft, besteden we aan een volgende uitlening, waarvoor je weer van harte welkom bent. Wil je uitgenodigd worden, schrijf je in voor de nieuwsbrief!
  • De stand tot nu toe 101% 101%

Hoeveel dagen te gaan

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het Levende Boeken Festival

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons ‘leen’ je levende boeken. De Boeken zijn mensen die je misschien niet zo snel zou spreken. Denk aan een transgender persoon, veganist, imam of vluchteling. Iemand die afwijkt van de norm en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving.

Tijdens het Levende Boeken Festival kun je vele levende boeken ontmoeten. Je kunt hen al je vragen stellen en je verhalen, dromen en ideeën delen. Met onbekende, maar ook bekende ‘kaften’. Zoals ex-dakloze Marc Nijholt, die als eerste Nederlander de Paus mocht interviewen, Parool-columnist en netactivist Karin Spaink, de 18-jarige VN-vertegenwoordiger Sahar Afzal, schrijfster Christine Otten en oud-Kamerlid John Leerdam. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws. Datum: 29 & 30 april 2016, tijd 14 – 19 uur. Locatie: Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam (5 minuten loopafstand vanaf het Centraal Station)
De Levende Boeken
Ben je nieuwsgierig naar welke levende boeken je zoal kunt lenen? Bekijk hier een aantal voorbeelden van boeken die aan de Mensenbieb meedoen.
MEK - VLUCHTELING
IMG_0529-Moges‘In 1994 kwam ik als vluchteling vanuit Ethiopië naar Nederland. Als levend Boek wil ik angst voor vluchtelingen wegnemen. Ook ben ik nieuwsgierig naar de levensverhalen van andere mensen. Laatst sprak ik een Nederlandse vrouw, met wie ik niets gemeenschappelijk leek te hebben. Tot ze me vertelde dat ze als kind ook in Ethiopië had gewoond! We hebben uren gepraat. Benieuwd naar mijn verhaal? Bijvoorbeeld over hoe ik opklom tot succesvol ondernemer in Nederland? Je leest het in de Mensenbieb!’
JOLANDA - TRANSGENDER

‘Op mijn 45e kwam ik “uit de kast” als transgender. Ik was getrouwd, had kinderen, een dikke baan en was diep ongelukkig. Ik voelde me vrouw verstopt in een mannenlichaam. Het vertellen van mijn verhaal helpt me mijn vrouwelijke identiteit te versterken. Ook geeft het me het gevoel dat ik van waarde kan zijn voor anderen. Als levend Boek is het mijn missie om uit te dragen wat ik heb ontdekt: wees jezelf, dan ben je op je mooist! Wil je meer weten? Bijvoorbeeld over de reacties uit mijn streng christelijke omgeving? Kom me lezen bij de Mensenbieb!’

GRADDIE - OUD-LAAGGELETTERDE

Ik ben Graddie. Ik ben 70 jaar, ik ben getrouwd en ik heb twee kinderen en vier kleinkinderen. Ik ben heel creatief en maak hele mooie poppen en beelden. Wel heb ik moeite met begrijpend lezen, dus ik heb 17 jaar geleden meerdere cursussen gedaan op het ROC in Soest. Daar heb ik ook een cursus gevolgd voor ambassadeur van de laaggeletterdheid. Nu kan ik anderen over de drempel halen om een cursus te doen. Daarvoor ga ik regelmatig naar bibliotheken en andere instanties. Het is ook gezellig en ze nemen alle tijd voor je. Wil je mijn levensverhaal horen of weten hoe het was om op mijn leeftijd nog te leren begrijpend lezen? Leen mij bij de Mensenbieb.

ED - BLIND

‘Sinds mijn geboorte ben ik blind. Als levend Boek wil ik mensen graag vertellen hoe ze met blinden kunnen omgaan. Zodat ze bijvoorbeeld hun fiets goed parkeren en ik er niet over struikel. En dat ze eerst vragen of ik hulp nodig heb. Het is me wel gebeurd dat ik naar de overkant van de straat werd gebracht, terwijl ik helemaal niet wilde oversteken! Benieuwd naar de rest van mijn verhaal? Bijvoorbeeld over hoe ik droom? Leen me gerust een keer in de Mensenbieb!’

Contact over crowdfunding
Heb je vragen over de crowdfundingsactie of ideeën en gedachtes die ons kunnen helpen nog meer te werven? Neem dan contact op via onderstaand formulier.