Over de Mensenbieb

Levende boeken

De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen. Want bij ons ‘leen’ je levende boeken. Deze boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk bijvoorbeeld aan een transgender, veganist, imam of vluchteling. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. De Mensenbieb is een organisatie zonder winstoogmerk, met als doel een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. Zoals je in een gewone bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens. 

Zonder betaling mag je 20 minuten of een halfuur met hem of haar spreken. Daarmee leer je verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt. Sinds 2005 organiseren we ‘uitleningen’ op steeds wisselende locaties. Met onze levende boeken kunnen we bijvoorbeeld langskomen op festivals, scholen, (banen)markten, congressen, braderieën, bij personeelsdagen en in parken.

Levende Boeken in de bibliotheek: in gesprekIn gesperk met Levende Boeken bij de Mensenbieb.

 

Levende boeken bij u op school / festival / bedrijf / evenement

De Mensenbieb kan een uitlening van levende boeken organiseren op scholen, bij bibliotheken, festivals, bedrijven en evenementen. Daarmee kunt u uw leerlingen, medewerkers of bezoekers de kans geven om in gesprek te gaan. Hierdoor ontstaat meer wederzijds begrip en verbinding, wat bijvoorbeeld een positief effect kan hebben op de sfeer in uw bedrijf of op school. Zo waren wij de laatste jaren in de bibliotheken van Woerden, Amersfoort, Arnhem, Weert, Schaijk, Amstelveen, Roden (Drenthe), Amsterdam, Drachten, Deventer, Goes, Den Haag, Haarlem, Appingedam, Barneveld, Tiel, Voorburg, Panningen, Sittard en vele andere plaatsen. En op festivals en scholen in o.a. Amsterdam, Tilburg, Dieren, Drachten, Veghel, Haarlem en Utrecht.

De Mensenbieb heeft geen winstoogmerk. Aan het organiseren van een evenement zijn wel kosten verbonden, zoals reiskosten, huur, aankleding en professionele ondersteuning.
Neem contact met ons op om te informeren naar mogelijkheden en kosten:

Contactformulier
Bezig met versturen